Musée Foyer: najaar 2019

Publicatiedatum: 
Maandag, augustus 5, 2019 - 15:21

Af en toe dopen we onze foyer om tot een klein museum. Ontdek het programma van het najaar 2019.

Musée Foyer

Af en toe dopen we onze foyer om tot een klein museum. We geven een artiest de ruimte zijn of haar werken een plekje te geven op onze muren.

Brussel in beeld (september)

In september tonen we je Brussel in al zijn verscheidenheid. Je ziet echte mensen, geen toeristische brochurebeelden. Fotografen Bart Dewaele, Jo Van Bostraten, Raisa Vandamme, Virginie Schreyen en Els Wuyts brachten de Brusselaars prachtig in beeld. In opdracht van het Kenniscentrum Welzijn, Wonen en Zorg. Brussel in beeld is een reizende tentoonstelling en houdt even halt in De Maalbeek. We selecteerden 17 bijzondere beelden, waar elke Brusselaar zijn stad in herkent.

 

Anna Fuji (oktober)

“Je kent niemand en alles om je heen is nieuw. Je enige referentie ben je zelf. Je wou dat je ergens anders was en je een nieuw leven kon beginnen, maar je bent vervloekt. In de landschappen die je doorkruist en in de mensen die je ontmoet, verschijnt soms een spiegel. Je ontdekt je nachtmerries.” Anna Fuji verhuisde in de laatste twee jaar naar 10 verschillende locaties. Al die verandering en verbazing verwerkt ze in haar fotografie. Met deze tentoonstelling vertelt ze het verhaal van haar woelige reisperiode, gaande van Los Angeles, tot Japan en Maleisië.

 

Sophie Vanhomwege (november)

Sophie Vanhomwegen leeft en werkt in Brussel. Ze studeerde Fine Arts aan het KASK in Gent (2006 - 2011) en volgde een postgraduaat in Brussel, Sint-Lukas (2011 - 2013). Sophie maakt voornamelijk bijzondere collages op papier en digitaal (print, video, geluid). Haar collagetechnieken zorgen voor een heel surrealistisch universum, waarmee ze kritiek uit op de overmanipulatie aan afbeeldingen in onze wereld. We staan elke dag oog in oog met bewerkte, onrealistische beelden, zoals je ze vindt in magazines, op posters of op televisie. Sophie draait de rollen om. Zij wil niet gemanipuleerd worden, dus manipuleert ze de afbeeldingen zelf, tot collages met een boodschap. 

Op kunstendag voor kinderen kan je Sophie live aan het werk zien. Samen met haar kunnen kinderen hun eigen collega in elkaar steken. 

 

Les Mains liées (december)

vzw Nazca, die regelmatig tangobals organiseert in De Maalbeek, brengt met deze expositie een ode aan deze sensuele dans. Meer info volgt.

 

 

___

 

Jouw werken aan onze muur?

In de eerste plaats geven we lokale artiesten of mensen die onze visie delen de kans om hun werken op te hangen. Denk je dat jouw werken in aanmerking komen? Neem dan contact op met onze socio-cultureel medewerker Rune Scheers (rune.scheers@vgc.be of 02 734 84 43) en wie weet hang jij binnenkort te blinken in ons centrum. 

Fotogalerij: 
Brussel in Beeld
Anna Fuji