Breakdance

bxxl

De Maalbeek investeert sterk in de Brusselse breakdance cultuur, met gratis ateliers en grootse wedstrijden. 

Al enkele jaren werken Zulunation, BXXL en de Maalbeek samen om jonge breakdancers een platform te bieden hun passie verder te ontplooien. 

Open ateliers 8+

Samen met de ervaren B-boys Jawad en Rookie Roc beleef je de tijd van de breakcirkels in de stations en op straat, helemaal in de geest van Peace, Love and having fun! Belangrijk is dat je helpt en van elkaar leert in een vertrouwelijke sfeer. Wil je echt leren breakdancen, dan is dit de plek!

Via het doorstromingsproject geven drie van de bboys die ooit startten in de open ateliers reeds les aan weer andere kinderen in het gemeenschapscentrum. 

De ateliers zijn volledig gratis en toegankelijk voor iedereen. Deelnemers komen breakdancen wanneer ze willen. 

www.zulunation.be/

Woensdag: 

  • Geannuleerd voor onbepaalde duur 

Zondag:

  • 17:00 - 19:30 
  • Met Rookie Roc 

 

Met de steun van Frank Van Bockstal, schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden van de gemeente Etterbeek. 

 

Nieuwe Brusselse crew

De Maalbeek en BX-XL ondersteunen een groep jongeren die onder leiding van BBoy Mounir (FR) werken aan de oprichting van een nieuwe Brusselse Breakdance crew.

Hoewel Brussel het binnen de Belgische breakdance scene momenteel zeer goed doet, lijken andere steden al veel verder in de opwarming van nieuw jong talent. Brusselse jongeren lijken veel minder gemakkelijk de mogelijkheid te vinden zich buiten de Brusselse breakscene te bewegen.

De Maalbeek en BX-XL werken daarom onder begeleiding van BBoy Rookie Roc al sinds 2014 aan een project waarbij wij gratis open ateliers aanbieden (zie boven). Hier vindt jong talent een platform, ondersteuning en begeleidingm zichzelf te ontplooien. Hier wordt een nieuwe generatie Brusselaars klaargestoomd die een zelfde (of hoger) niveau als hun voorgangers kunnen behalen. De deelnemers kunnen hen hier ook voorbereiden op een mogelijke deelname aan nationale en internationale breakdance wedstrijden.

De crew wordt begeleidt door BBoy Mounir (FR)  en Rookie Roc, crew lid van Dynamics Brussels en pionier in de Belgische Bboying scène.

 

Battles 

Regelmatig host De Maalbeek de qualificaties van verschillende internationale breakdance battles, zoals Battle of the Year of World BBoy Classic. 

Fotogalerij: 
BBoy classic
BBoy classic
Battle of the year pre round 2015
breakdance kids
red bull battle
Breakdance atelier
Nieuwe brusselse breakdance crew