CIRCUIT

Circuit open call

Version française    -     English version

 

Open call

Ben je performer, choreograaf, theatermaker, muzikant, urban artist, of tout court een artiest tussen 16 en 26 jaar? Werk je individueel, als collectief, in duo of in groep? CIRCUIT biedt je de kans om je eigen artistieke traject verder te verdiepen. Een kunstenaar/coach ondersteunt, inspireert, en daagt je uit om tot een publiek eindresultaat te komen. Een voorstelling, festival, expo, of iets compleet out-of-the-box.

Vanaf begin 2021 start je voor een half jaar of langer in een van deze gemeenschapscentra (GC):

Het traject vertrekt vanuit je eigen idee en drive. Je werkt aan je eigen individuele project, afgewisseld met groepsmomenten waarbij je uitwisselt met andere jonge creatievelingen. Een kunstenaar geeft je artistieke en inhoudelijke input, bezorgt je contacten in de sector en inspireert je. Het GC geeft je input rond planning, communicatie en techniek.

 

Welke artiest zal je traject begeleiden?

CIRCUIT vertrekt vanuit jouw vraag, interesse, goesting. Een thema dat je bezighoudt, of een artistieke vorm. Vandaaruit zullen enkele Brusselse (kunsten)organisaties (Kunstenwerkplaats, de VK, Pianofabriek Citylab en TransfoCollect) de meest geschikte kunstenaar/coach selecteren. Of je kunt zelf iemand voorstellen die je al kent en inspireert. De keuze ligt uiteindelijk bij jou, want het is belangrijk dat het klikt.

 

Hoe verloopt circuit?

Interesse? Kom dan eerst naar een infosessie

  • in De Kroon op vrijdag 16 oktober om 18:00 (J.B. Vandendrieschstraat 19 in Sint-Agatha-Berchem)
  • in de VK op woensdag 28 oktober om 18:00 (Manchesterstraat 13-15 in Molenbeek)
  • in De Maalbeek op vrijdag 30 oktober om 18:00 (Hoornstraat 97, 1040 Etterbeek)
  • Schrijf je op voorhand in, dan voorzien we snacks & drank voor jou.

En verder?

  1. Stel je kandidaat tot 8 november 2020 middernacht. De VK, De Maalbeek en De Kroon checken je inschrijving, samen met organisaties als JES, KWP, Pianofabriek CityLab en TransfoCollect.
  2. Overtuig je? Dan ben je welkom voor een speeddate in de week van 23 november. Daar ontmoet je de medewerkers van de gemeenschapscentra, je collega-artiesten en de mogelijke kunstenaars/coaches. We matchen je verwachtingen aan de mogelijkheden.
  3. Ten laatste in de week van 7 december doen we je een voorstel voor een samenwerking met een specifieke kunstenaar, in een van de drie plekken.
  4. Begin 2021 start dan jouw traject. Tot het najaar werk je vanuit het GC, in uitwisseling met de andere jonge artiesten en de kunstenaar/coach. Wekelijks of om de twee weken, minstens een half jaar lang.
  5. Tegen het einde van 2021 rond je je creatie af, en presenteer je dat aan een publiek.
  6. Heb je nadien de smaak te pakken? Dan zijn er nog mogelijkheden voor een vervolg.

 

Vragen?

Schrijf je in voor een infosessie, of neem contact op met Steffi De Cuyper (0490 52 39 95 of steffi.decuyper@vgc.be).

 

Stel je kandidaat

Helemaal overtuigd? Stel je dan kandidaat!