Geen leed voor de planeet

groen

De Maalbeek gaat groen! Met verschillende projecten en initiatieven met partners en buurtbewoners maken we onze stad een beetje groener.
 

ECO-LOGISCH

De Maalbeek draagt zijn steentje bij aan een ecologische buurt. Op het mini-festival ECO-LOGISCH, is ecologie een evidentie. Op 14 september 2019 trekken we het park in om elkaar in een groene omgeving te inspireren, bij te leren en ons gewoon ook goed te amuseren. Zo leven de studenten van het RHoK zich uit op onze bakstenen muren, maak je ecologische verzorgingsproducten, rapen we vollenbak vuilnis op en relaxen we aan de zomerse biobar. We sluiten de dag af met een film in open lucht.

>> Klik hier voor meer informatie. 

 

Boeren en Buren / La Ruche Qui Dit Oui

Weet wat je eet! Elke week kan je bij Boeren & Buren de beste lokale voedingsproducten met biologisch certificaat vinden: groenten, fruit, vlees, melkproducten, brood, koekjes, sap, thee,... maar ook cosmetica en bier. Maak gebruik van deze nieuwe manier om beter te eten, terwijl je de lokale landbouw ondersteunt.

Je helpt zo niet alleen de lokale producenten, maar ontmoet er ook je buren mee. Je kiest zelf online wat en hoeveel je wil bestellen. Iedere vrijdagavond komen de producenten samen in De Maalbeek en kom je je bestelling ophalen. Een geweldig moment om recepten uit te wisselen met je buurman of -vrouw!

Elke vrijdag, 17:00 - 18:30 in de cafetaria van de sporthal van De Maalbeek 

Meer Boeren & Buren:

 

Repair Café 1040

Wat?

Repair Cafés zijn bijeenkomsten waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Van kledij over elektrische apparaten tot meubels, fietsen en computers. Gereedschap en knowhow zijn aanwezig. De Repair Cafés worden draaiende gehouden door liefhebbers, gratis en voor niets.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Moet je even wachten of heb je niets om te laten herstellen? Neem dan een kopje koffie of thee of eet gezellig een stukje quiche of taart. Je kan natuurlijk ook langsgaan bij de ateliers die bezig zijn, een handje toesteken of gewoon wat inspiratie opdoen! 

Waarom?

Repareren is fijn en goed voor…
het milieu. Ons huidig consumptiepatroon vraagt heel wat van onze planeet. Grondstoffen raken uitgeput. Hoog tijd om onze spullen van een langer leven te voorzien. Repair Café verkleint de afvalberg en vermindert de CO2-uitstoot.
de portemonnee. Door te herstellen vermijd je de aankoop van nieuwe spullen.
iedereen! Samen repareren is samen dingen doen. Kennis doorgeven en je talenten aanspreken, gezellig bijpraten maar ook nieuwe mensen uit de buurt leren kennen.

Een samenwerking tussen GC de Maalbeek, Etterbeek en Transition, Repair Together en Repair Café.

Meer Repair Cafe:

Data voorjaar 2019:  er zijn geen data meer in het voorjaar. Momenteel leggen we de data voor het najaar vast. Hou onze kanalen in de gaten en schrijf dan snel de nieuwe data in je agenda.

Heb je vragen of wil je meehelpen, als reparateur of als gastheer/vrouw? Mail naar repaircafe1040@gmail.com

 

 

Fotogalerij: 
banner
boeren en buren
boeren en buren
kippen
repair cafe
repair cafe