Groenproject

groen

De Maalbeek gaat groen! Met verschillende projecten en initiatieven met partners en buurtbewoners maken we onze stad een beetje groener.

Het Groenproject

De Maalbeek draagt zijn steentje bij aan een ecologische buurt. Jaarlijks ondersteunen we onze groene buren van Greenstone vzw. Bovendien gaan we de Etterbeekse zadenbibliotheek ondersteunen én stellen we alles in het werk om een klein groenproject in de Kloktorenstraat te lanceren mét een bende kippen

 

Boeren en Buren / La Ruche Qui Dit Oui

Weet wat je eet! Elke week kan je bij Boeren & Buren de beste lokale voedingsproducten met biologisch certificaat vinden: groenten, fruit, vlees, melkproducten, brood, koekjes, sap, thee,... maar ook cosmetica en bier. Maak gebruik van deze nieuwe manier om beter te eten, terwijl je de lokale landbouw ondersteunt.

Je ondersteunt zo niet enkel lokale producenten, maar ontmoet er ook je buren. Je kiest zelf online wat en hoeveel je wil bestellen. Iedere dinsdagavond komen de producenten samen in De Maalbeek en kom je je bestelling ophalen. Een geweldig moment om recepten uit te wisselen met je buurman!

Elke vrijdag, 17:00 - 18:30 in cafetaria sporthal De Maalbeek 
antenne Boeren & Buren De Maalbeek: word lid en bekijk het productaanbod 
laruchedetterbeek@gmail.com 
Facebookpagina Boeren en Buren De Maalbeek 
 

 

Repair Café 1040

Wat?

Repair Cafés zijn bijeenkomsten waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Van kledij over elektrische apparaten tot meubels, fietsen en computers. Gereedschap en knowhow zijn aanwezig. De Repair Cafés worden draaiende gehouden door liefhebbers, gratis en voor niets.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.

Moet je even wachten of heb je niets om te laten herstellen? Neem dan een kopje koffie of thee of eet gezellig een stukje quiche of taart. Je kan natuurlijk ook langsgaan bij de ateliers die bezig zijn, een handje toesteken of gewoon wat inspiratie opdoen! 

Waarom?

Repareren is fijn en goed voor…
het milieu. Ons huidig consumptiepatroon vraagt heel wat van onze planeet. Grondstoffen raken uitgeput. Hoog tijd om onze spullen van een langer leven te voorzien. Repair Café verkleint de afvalberg en vermindert de CO2-uitstoot.
de portemonnee. Door te herstellen vermijd je de aankoop van nieuwe spullen.
iedereen! Samen repareren is samen dingen doen. Kennis doorgeven en je talenten aanspreken, gezellig bijpraten maar ook nieuwe mensen uit de buurt leren kennen.

Een samenwerking tussen GC de Maalbeek, Etterbeek en Transition, Repair Together en Repair Café.

Meer info:
www.repaircafe.be
Facebookpagina Repair Café Etterbeek 

Data voorjaar 2018:  14.1 / 4.3 / 13.5 / 8.7

14:00 - 17:00 

Heb je vragen of wil je meehelpen, als reparateur of als gastheer/vrouw? Mail naar repaircafe1040@gmail.com

 

update: 20/04/2018

Fotogalerij: 
banner
boeren en buren
boeren en buren
kippen
repair cafe
repair cafe