Verenigingen

Dans & muziek

Brussels Brecht Eisler Koor

Een Nederlandstalig koor open voor anderstaligen. Ze brengen meerstemmige liederen van eigentijdse componisten. Diversiteit, solidariteit en sociaal engagement dragen zij in het vaandel. Het BBEK staat nog open voor mensen met een stem, iedereen welkom.
Zondag van 20u-22u30 in De Maalbeek. 

 

Info: http://www.bbek.be - Tel.: 0499 14 74 46 - Lieve Franssen - lieve.franssen2@gmail.com
Dansclub Terpsichore

Deze dansclub biedt mensen de mogelijkheid om, zowel alleen of als koppel, op een ontspannende manier te leren dansen. Je kan andere mensen ontmoeten en je conditie verbeteren. Je kan er terecht voor disco swing-,boogie-, ballroom- en latindansen en discorobics. Alle danscursussen gaan door in De Maalbeek 

 

Info: http://www.dansclubterpsichore.be - Tel.: 02 736 75 30 of 0477 46 86 53 - Linda Hebberecht - lindahebberecht@skynet.be
Frisse Folk
Folkdanslessen 
Je ontdekt traditionele dansen uit West-Europa zoals de wals, scottish, polka, jig of de mazurka: leuke groepsdansen en moeilijkere koppeldansen. Je hebt geen voorkennis of danspartner nodig: iedereen danst met iedereen in een ontspannen sfeer en daardoor ontstaat er snel een groepsgevoel.  Vaak wordt er tijdens of na de danslessen al afgesproken om samen naar het volgende bal te gaan.
 
Frisse Folk is een gerenommeerde folkdansschool. Deze vzw organiseert o.a. in De Maalbeek ook stages en folkbals met live-muziek en dansinitiatie.
 
Info: http://www.frissefolk.be - Tel.: 0474 78 58 03 - Koen Dhondt - contact@frissefolk.be
Muziekacademie GO Etterbeek
Info: http://www.machopin-etterbeek.be/ - Tel.: 02 733 59 65 - Daniël De Clerck - info@machopin.be - Oudergemlaan 14, 1040 Etterbeek
New York Salsa Belgium vzw

Geniet van je salsales in een ontspannen sfeer met Oscar, één van de meest ervaren leraren in België. Samen met leuke mensen van over de hele wereld, krijg je deze fijne dans snel onder de knie.

 

Prijs:  € 105 per reeks
Lestaal: EN – FR – NL – ES

 

Info: http://www.newyorksalsa.be/welcome.htm - Tel.: 0486 28 48 69 - info@newyorksalsa.be
Sing Out Brussels!

Sing Out Brussels, The Fabulous Queer Choir, is een LGBTQI+ koor. Heb je een passie voor muziek, zingen en vrijheid, dan is dit koor misschien iets voor jou. Ze repeteren elke woensdagavond in GC De Maalbeek. Bereid je alvast voor om verrast te worden door pop-rocknummers, moves en heel wat energie!

 

SING OUT BRUSSELS! wordt gedirigeerd door Emily Allison en staat open voor iedereen die deel wil uitmaken van een originele vocale groep die kwaliteit en muzikaliteit combineert. Wil je erbij komen? Bekijk de contactgegevens.

 

Info: http://www.singout.brussels/nl/#choir - Patrick Struelens - Hoornstraat 97, 1040 Etterbeek

Socio-cultureel

11.11.11 Etterbeek

Het 11.11.11 comité organiseert de jaarlijkse solidariteit maaltijd t.v.v 11.11.11 en sensibiliseert de bevolking over de Noord-Zuid problematiek.

 

Info: http://www.11.be - Tel.: 02 642 96 47 - Stefan De Keijser - stefan.dekeijser@gmail.com
ArcFam

Organiseert culturele evenementen voor het internationale publiek van Brussel. 'FAM' ofwel Frans-Engels-Hongaars slaat op de moedertalen van de oprichters. Het woord "arc", heeft een artistieke ondertoon in alle drie de talen, volgens de grondlegster van de vereniging.

 

Info: http://www.arcfam.be/nl - Zsuzsanna Dákai
Davidsfonds Elsene-Etterbeek

'Cultuur beleef je samen' is de slagzin van het Davidsfonds. Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk dat tegelijk jeugd- en volwassenenboeken uitgeeft, grote en kleine evenementen organiseert, cursussen op niveau aanbiedt en reizen met een meerwaarde opzet. Het Davidsfonds focust in al wat het doet op taal, geschiedenis en kunst.

 

Info: http://www.davidsfonds.be/activity/division/activitylist.phtml?id=278 - Tel.: 02 735 76 97 - Bertha De Keyzer
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek

De bibliotheek heeft een ruim aanbod van boeken voor volwassenen en jeugd. Ook een ruime collectie strips voor volwassenen en jeugd, tijdschriften (die kunnen uitgeleend worden), kranten en een online krantenarchief; er zijn ook engelstalige boeken en easy-readers Frans en Engels, dvd's, taalcursussen en selectie cd-roms en cd's voor de jeugd. Er is een aparte computerruimte met 7 internetcomputers. 

>> Elke zaterdag om 11u is er het voorleeshalfuurtje voor kinderen. 

 

Info: http://www.etterbeek.bibliotheek.be/ - Tel.: 02 648 01 76 - chris.lambrecht@bibliotheek.be - Oudergemlaan 191, 1040 Etterbeek
Koninklijke Toneelmaatschappij De Eendracht

Vlaams toneel in Etterbeek 

 

Info: http://www.eendracht-etterbeek.tk - Tel.: 0474 59 20 08 - Peter Savels - ktm.de.eendracht@gmail.com
Nazca vzw

Culturele vereniging met divers aanbod: expo, workshops, video, tangobals, concerten,…

 

Info: http://nazca.skynetblogs.be - Tel.: 0485 08 35 66 - Leonor Villagra - leonorvillagra@yahoo.fr
Willemsfonds Etterbeek

Het Willemsfonds is een socio-culturele vrijwilligersorganisatie van liberaal-vrijzinnige signatuur. Samen naar de opera of naar een jazzconcert, vijf dagen naar de Elzas, achter de schermen van het ballet van Vlaanderen, een fotografiewedstrijd, een culturele fietstocht, een zomerse zoektocht, lezingen,... voor ieder wat wils. 

 

Reinhout Van Hullebus - vanhullebus.reinout@gmail.com
Zaman Nou - De Nieuwe Tijd

Perzisch-Vlaamse toneelvereniging. 

 

Ghalandari Farideh - zamannou@gmail.com

Sport

Badminton 50+

Club Badminton 50+ nodigt de Brusselse senioren uit om een pluimpje te slaan.

 

Info: http://www.badminton50.be - Tel.: 0477 86 05 36 - Jeannine Neukermans - jeannine.neukermans@telenet.be
Brusselse Atletiekvereniging

Bij de Brusselse Atletiekvereniging kan je terecht voor recreatieve en competitieve atletiekbeoefening. De vereniging richt zich tot iedereen; kinderen, jongeren en volwassenen.
Woensdag en vrijdag van 18u30-20u - Dinsdag en donderdag van 18u30-20u op de VUB Atletiekpiste
 

Info: http://www.brusselseav.be - Tel.: 0485 41 21 78 - vranckx@gmail.com
Buurtwerk Chambery vzw

Mini Foot met WMKJ Chambéry
Jongeren in en om Etterbeek zijn welkom om fijn te voetballen in een solidaire en sportieve sfeer.
Dinsdag van 16u-18u in Sportzaal De Maalbeek

vzw Chambéry is verder ook een wijkhuis, gelegen in de buurt die 'Laag Etterbeek' wordt genoemd. Het is een zeer gemengde wijk: arm en rijk, oud en jong en mensen van verschillende culturen leven er naast elkaar. Het wijkhuis heeft tot doel het contact tussen de verschillende buurtbewoners te bevorderen en hun leefsituatie te verbeteren.

 

Info: http://www.chambery.be/home-nl.html - Tel.: 02 646 20 57 - Serge Deriemaecker - bw@chambery.be
Etterbecca

Conditieturnen met Etterbecca 
Deze turnvereniging staat open voor iedereen die op een aangename en gezonde manier aan lichaamsbeweging wil doen. Leeftijd is van geen belang, iedereen kan op zijn eigen tempo meedoen.  
Dinsdag 21u – 22u in Sportzaal De Maalbeek

 

Tel.: 02 736 75 30 of 0477 46 86 53 - Linda Hebberecht - lindahebberecht@skynet.be
Eureka

Volleybalclub met Eureka
In een vriendschappelijke sfeer wordt aan competitie volleybal gedaan. Er zijn wekelijkse trainingen. De wedstrijden zijn voorzien van september tot april. Er is een dames- en een herenploeg.

  • Dames: woensdag van 20u - 22u
  • Heren: vrijdag van 20u45 – 22u30 in Sportzaal De Maalbeek

 

Tel.: 0472 29 38 61 - Mark Verhaeghe - mark.verhaeghe@skynet.be
Friskis & Svettis

Fitnesstraining met Friskis & Svettis
Een snelle, makkelijke en leuke manier van sporten. Friskis staat voor bewegen op muziek, in groep, onder begeleiding van een gekwalificeerde lesgever. Het is makkelijk, betaalbaar en vriendschappelijk.

>> Elke dag in Sportzaal De Maalbeek

 

Info: http://www.friskis.be/nl/ - Tel.: 0495 32 02 58 - Jeroen Overstijns
Louis Paul Boonkring

De LP Boonkring is een sociaal-culturele vrijwilligersvereniging die zich thematisch en vertrekkend vanuit de figuur Louis Paul Boon, dwars en averechts, engageert voor een meer rechtvaardige, duurzame, vreedzame en solidaire samenleving waarin mensen eerlijke kansen krijgen. Deze progressief-pluralistische vereniging biedt ook badmintoncursus aan in De Maalbeek een goede gelegenheid om anderen te ontmoeten.
Donderdag van 20u-22u in Sportzaal De Maalbeek. 

 

Info: http://www.lpboonkring.be - Tel.: 0499 14 74 46 - Lieve Franssen - lieve.franssen2@gmail.com - p/a Nieuwelaan 60, 1040 Etterbeek
Zaalvoetbal Rillpus 79 Etterbeek

Spelen in De Maalbeek op zaterdag van 19:00 tot 20:00 (Rillpus 79C)

 

Tel.: 0477 41 31 01 - Jacques Penez - jacques.penez@me.com

Scholen

Koninklijk Atheneum Etterbeek

Het KAE is een Nederlandstalige school van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. 

 

Info: http://www.kaetterbeek.be/ - Tel.: 02 738 70 40 - directie@kaetterbeek.be - Edmond Mesenslaan 2, 1040 Etterbeek

Senioren

In Derde Versnelling

Seniorenclub van de VRT. 

 

Info: http://www.inderdeversnelling.be - Tel.: 02 648 33 64 of 0475 32 22 12 - Herman Lemahieu - herman.lemahieu@skynet.be - Steenweg op Waver 604, 1040 Etterbeek
Vlaamse Seniorenclub

Kom gezellig babbelen, kaarten en koffie drinken met de Vlaamse seniorenclub op maandag om 14u in De Maalbeek. De seniorenclub organiseert ook regelmatig evenementen zoals het nieuwjaars- en carnavalsbal of het bal voor moederdag.  

 

Tel.: 02 736 35 29 - Monique De Rudder