Musée Foyer

Musée Foyer Eva Luna Moons

Af en toe toveren we onze foyer om tot een klein museum. We geven een artiest de kans om zijn of haar werken een plekje te geven op onze muren en zo een breder publiek te bereiken.

Jouw werken aan onze muur? Wij stellen ze graag voor jou ter beschikking. We bieden in de eerste plaats de kans aan lokale artiesten, amateurs en mensen die een inhoudelijke link hebben met ons centrum. Contacteer Rune (rune.scheers@vgc.be) en dan bekijken we samen wat mogelijk is.

 

♦ FR - De temps en temps, nous transformons le foyer en un petit musée. Nous donnons aux artistes la possibilité d'exposer leurs œuvres. Tes oeuvres d’art sur notre mur ? Contactez Rune (rune.scheers@vgc.be) et nous envisagerons ensemble les différentes possibilités d’exposition.

 

♦ EN - From time to time, we transform our ‘foyer’ into a tiny museum. We give local or young artists the opportunity to expose their art works on our walls. Your work on our walls? Get in contact with Rune (rune.scheers@vgc.be) to check the possibilities.

 

 

Musée Foyer: voorjaar 2021

 

LAURENT MICHELOT (JANUARI)

Laurent Michelot is een Franse fotograaf, die zich met zijn Oekraïnse vrouw gesetteld heeft in Etterbeek. Al sinds 2014 maakt hij beelden van de gebieden rond de kerncentrale in Tsjernobyl. Met die verbluffende beelden toont hij een glimp van de verwoeste landschappen die nu de ‘Exclusion Zone’ worden genoemd. Zijn foto’s tonen hoe de stad Pripyat, waar zo’n 50.000 mensen woonden, er 35 jaar na de ramp uitzien. Ze tonen hoe de inwoners er leefden net voor ze geëvacueerd zijn en al hun bezittingen in de haast moesten achterlaten.

 

QUARANTAINE IN BEELD (FEBRUARI)

Het Coronavirus had, heeft en zal nog een hele lange tijd hierna een enorme impact op ons hebben. De quarantaineperiode in maart 2020 liet een diepe, beklijvende indruk achter. De studenten van het atelier Beeldende en Audiovisuele Kunst aan de RHoK academie in Etterbeek kregen de opdracht deze periode en alles wat erop volgde op een geheel eigen manier in beeld te brengen. Ze deden dit met de middelen die ze thuis ter beschikking hadden en gebruikten verschillende technieken zoals fotografie, teken- en schilderkunst, video en sculptuur.

 

CERADRI (MAART)

In de maand maart is Pilato Adriana aan de beurt. Ze ziet zichzelf als een multidisciplinaire kunstenares, met zowel kennis van keramiek als van tekenen en analoge fotografie. In De Maalbeek toont ze haar foto-experiment, gerealiseerd met camera obscura en een speldenprikcamera.

 

WEAVING LINE (APRIL)

“Weaving Line” is een schilderijententoonstelling van danseres, choreograaf en beeldend kunstenaar Rosslyn Wythes. Ze onderzoekt de manier waarop lijn, kleur en textuur ons begrip van diepte en perspectief kunnen verwarren. Investigations Géométrique heeft voor elk schilderij een aangepaste en op maat gemaakte lijst gemaakt. Er speelt een dialoog tussen die lijst en het schilderij: de lijst beïnvloedt het beeld en omgekeerd. Deze samenwerking wil het spel tussen beeld en achtergrond vastleggen en uitbreiden, net zoals de scenografie van een dansvoorstelling.

 

Fotogalerij: 
Eva Luna Moons
Elise Buntinx
Tom Vermeir
Hélène Jacobs
Anna Fuji
Girls Eyes Open
Sophie Vanhomwegen
Laurent Michelot