Musée Foyer

Musée Foyer Eva Luna Moons

Af en toe toveren we onze foyer om tot een klein museum. We geven een artiest de ruimte zijn of haar werken een plekje te geven op onze muren en zo een breder publiek te bereiken.

Jouw werken aan onze muur? Wij stellen ze graag voor jou ter beschikking. We bieden in de eerste plaats de kans aan lokale artiesten, amateurs en mensen die een inhoudelijke link hebben met ons centrum. Contacteer Rune (rune.scheers@vgc.be) en dan bekijken we samen wat mogelijk is.

 

♦ FR - De temps en temps, nous transformons le foyer en un petit musée. Nous donnons aux artistes la possibilité d'exposer leurs œuvres. Tes oeuvres d’art sur notre mur ? Contactez Rune (rune.scheers@vgc.be) et nous envisagerons ensemble les différentes possibilités d’exposition.

 

♦ EN - From time to time, we transform our ‘foyer’ into a tiny museum. We give local or young artists the opportunity to expose their art works on our walls. Your work on our walls? Get in contact with Rune (rune.scheers@vgc.be) to check the possibilities.

 

 

Musée Foyer: voorjaar 2021

 

LAURENT MICHELOT (JANUARI)

Shurouq is geboren in Palestina en zo'n vier jaar geleden verhuisde ze naar België met haar familie. Ze studeert nu Interieurvormgeving in Luca school of Arts en heeft een grote passie voor tekenen en schilderen. Manga en anime zijn haar grote passies, maar recent ontdekte ze ook de abstracte schilderkunst. Die laatste werken wil ze graag vol enthousiasme met ons delen.

 

QUARANTAINE IN BEELD (FEBRUARI)

Het Coronavirus had, heeft en zal nog een hele lange tijd hierna een enorme impact op ons hebben. De quarantaineperiode in maart 2020 liet een diepe, beklijvende indruk achter. De studenten van het atelier Beeldende en Audiovisuele Kunst aan de RHoK academie in Etterbeek kregen de opdracht deze periode en alles wat erop volgde op een geheel eigen manier in beeld te brengen. Ze deden dit met de middelen die ze thuis ter beschikking hadden en gebruikten verschillende technieken zoals fotografie, teken- en schilderkunst, video en sculptuur.

 

Fotogalerij: 
Eva Luna Moons
Elise Buntinx
Tom Vermeir
Hélène Jacobs
Anna Fuji
Girls Eyes Open
Sophie Vanhomwegen
Laurent Michelot