37e Zoniënmars / Zoniënklanken

Publicatiedatum: 
Woensdag, februari 10, 2016 - 12:35

Zonienmars/Zoniënklanken is intussen al aan zijn 37ste editie toe. Ook dit jaar kan je op 24 april in het Zoniënwoud komen genieten van 4 prachtige uitgestippelde wandelingen. Je wordt tijdens het wandelen verrast door muzikale intermezzo’s in het bos die je ongetwijfeld doen wegdromen.  Bereid je voor op akoestische klanken uit Griekenland, Syrië, Roemenië, Pakistan en België.

zonien mars zonien klanken

Het Zoniënwoud staat bekend om zijn veelheid aan fauna en flora, en dat in het centrum van ons land.  Er is al veel gezegd en geschreven over de groene long van Brussel maar je kan het bijzondere karakter van dit bos slechts vatten als je er geweest bent. 

4 Brusselse gemeenschapscentra slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren op 24 april samen de 37ste editie van de Zoniënmars/Zoniënklanken. Jaarlijks komen meer dan 1000 wandelaars de lente opsnuiven in het zoniënwoud tijdens de laatste zondag van april. Met 4 uitgestippelde wandelroutes van 5 tot 25 kilometer die elk jaar wijzigen ontdek je het beste van het bos.

In 2013 werd Zoniënklanken in het leven geroepen. Muzikale intermezzo’s in het bos doen de wandelaars wegdromen. De organisatoren gaan jaarlijks op zoek naar de mooiste akoestische klanken uit alle hoeken van de wereld.

Wat mag je dit jaar verwachten?
Ney-speler Tamam al-Ramadan studeerde aan het instituut voor Arabische muziek in Aleppo (Syrië) waar hij ook leraar was tot hij twee jaar geleden vluchtte. De ney is een aan het uiteinde aangeblazen fluit. Aurel Budisteanu en Tcha Limberger zijn 2 muzikanten uit Roemenië  met een indrukwekkend palmares. Zij gelden beiden als een referentie voor Oost-Europese muziek. Asad Qizilbash is de enige vertegenwoordiger van de sarod, een instrument met 19 snaren. Hij geniet van internationale erkenning (hij speelde o.a. voor Nelson Mandela!  Hij neemt, net zoals Tamam al-Ramadan, deel aan het project Refugees for Refugees. Het Grieks-Belgische duo Giannis Sarris (bouzouki, zang) en Renaud Dardenne (gitaar) bouwden zich een stevige reputatie op als energieke en verfijnde vertolkers van de ‘Griekse blues’.  Tenslotte neemt Hans Mortelmans en groep  je op sleeptouw met mooie ‘verhalen’, gekruid met stevige gypsy jazz, een straaltje Caribische zon en een snuifje Europese volksmuziek.