Brussel Helpt!

Publicatiedatum: 
Maandag, oktober 19, 2015 - 12:17

Van 15.11 tot 5.12 organiseren de Gemeenschapscentra, samen met de Vlaams-Brusselse Media, een nieuwe editie van Brussel Helpt. De benefiet- en sensibiliseringsactie zet zich dit jaar in voor vzw Minor-Ndako, die niet-begeleide minderjarige vluchtelingen begeleidt. 

minor ndako

De ingezamelde middelen gaan naar de vzw Minor-Ndako & Juna. Die richt zich tot kinderen en jongeren die zich in een problematische leefsituatie bevinden en in het bijzonder tot de meest kwetsbare onder hen, waaronder vooral niet-begeleide minderjarige asielzoekers.

Recent nog openden ze een nieuwe leefeenheid voor kinderen tussen 8 en 14 jaar.
Het belang van deze organisatie wordt nog maar eens in de verf gezet nu blijkt dat het aantal niet-begeleide minderjarige asielzoekers dit jaar met maar liefst 500% is gestegen.

Wil je ook mee helpen?
Brussel Helpt loopt van 15/11/2015 tot 05/12/2015. Tijdens die periode worden allerlei acties en evenementen georganiseerd, waartoe jij je steentje kan bijdragen. Zo kan je bijvoorbeeld naar een tentoonstelling, documentaires, filmavond, optredens, een speelgoedinzameling of kan je op FM Brussel je favoriete plaat aanvragen in ruil het bedrag dat jij of je vereniging inzamelt. Ontdek de vele initiatieven hier. 
De Vlaams-Brusselse Media brengen uitgebreid verslag uit van de verschillende acties met reportages op radio, tv, website en in de krant & magazine.

WAT DOET DE MAALBEEK?

- 27.11: extra (S)Allons huiskamerconcert in grote zaal van De Maalbeek met o.a. Sioen! 
- Breakdancen met jongeren van Minor Ndako - koop een steunkaart voor € 7 en laat een jongere breakdancen! 
- Minivoetbal match tussen de jongeren van buurthuis Chambéry en de jongeren van Minor Ndako in Itterbeek
- Expo in De Maalbeek van Minor Ndako

Hou onze website en Facebookpagina in het oog voor alle updates en nieuwtjes ivm de acties van De Maalbeek! 

Brussel Helpt is een organisatie van de Vlaams Brusselse Media en Cultuurcentrum Brussel, het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra.

Ontdek hier alle initiatieven en activiteiten voor Brussel Helpt.