Community opera project: Sounds of Longing - De Munt

Publicatiedatum: 
Dinsdag, july 5, 2016 - 12:16

Operahuis De Munt nodigt Brusselse gemeenschappen uit om deel uit te maken van een unieke opera- ervaring! Gemeenschapscentrum De Maalbeek doet mee en richt hiervoor een dansgroep op waarbij je kan aansluiten, met of zonder ervaring. Het resultaat van dit community-project brengt De Munt samen met jou in het seizoen 2017-18 op de planken!

sinbad

Context
De thematisch verwante mythes van Orpheus & Eurydice, en van Layla & Majnun liggen aan de basis van de Westerse en Midden-Oosterse operatraditie. De Munt nodigt verschillende gemeenschappen van Brussel uit om zich door de verbeeldingswerelden en muziektradities achter deze verhalen te laten inspireren en de diversiteit van hun stad en culturen te vieren. De indrukken die tijdens dit proces ontstaan, ontwikkelen zich in de hoofden en handen van alle deelnemers tot een echte community opera.

Dansgroep van De Maalbeek
GC De Maalbeek neemt deel met een dansgroep, begeleid door Elena Leibbrand, danser en docent Europese traditionele dansen. Elena brengt je de basis bij en creëert samen met de deelnemers een kader.
Europese traditionele dansen dienen als grondstof, en vervolgens passen we deze aan aan de ideeën van de groep en aan het thema. Het is best mogelijk dat we in het proces andere kunstenaars in andere dansvormen uitnodigen om ons werk te inspireren. Dit is dus geen folkdansles.

Voor wie?
Zowel mensen met als zonder ervaring kunnen deelnemen. Je kan individueel deelnemen, als koppel, als een groep vrienden...
Je kan deelnemen als danser om nieuwe dingen te leren, en je kan ook meer betrokken raken bij het creatieproces (door bv mee te zoeken naar info over de mythen of werken al gemaakt rond deze thema's,…). Je kan ook meedoen om je kennis en kunnen op allerlei vlakken te delen of om de groepsleden te inspireren (dans, bewegingsvormen, mythologie ...).
Je hebt dus geen danservaring of partner nodig, maar we verwachten wel enthousiasme en regelmatige deelname aan de ateliers. Na elke fase kan de groep, en elke deelnemer, nieuw beslissen of hij/zij verder gaat met het project (Fase 1 = September 2016 tot - Mei 2017).

Wanneer

  • Dans- en creatiesessies: exacte data tot december: 21 sept, 5 Okt, 19 oct, 16 nov, 30 Nov, 14 dec 2016. Aansluiten kan nog steeds. In 2017 hernemen de sessies. 
  • Meet the story-tellers: Zaterdag 26/11, 19u @De Vaartkapoen --> feest! Doe inspiratie op en ontmoet de andere groepen. Alle geïnteresseerden zijn welkom. 
  • Sounds of Longing, a multidisciplinary community concert: publiek optreden: 24 mei 2017 19u @Het MuntPaleis, Tour & Taxis, voor publiek 
  • Hierna kan je beslissen of je wil verdergaan met het project en wil toewerken naar de grote opera 

Prijs 
Deelname aan dit project is volledig gratis.

Info & inschrijving
soundsoflonging.mb@gmail.com (Elena) 
www.facebook.com/CommunityOperaMaalbeek 

Update: 30/09/2016