Inzamelactie sportmateriaal

Publicatiedatum: 
Woensdag, december 9, 2015 - 10:39

De Maalbeek helpt GC Kontakt in St-Pieters-Woluwe met het inzamelen van sportmateriaal in voor minderjarige vluchtelingen. 

voetbalschoenen inzamelen

Het observatiecentrum voor minderjarige vluchtelingen van FedAsil in St-Pieters-Woluwe doet een beroep op gemeenschapscentrum Kontakt en enkele lokale scholen voor de inzameling van sportmateriaal voor de jongeren die in hun centrum verblijven.

Zij vangen momenteel 85 minderjarige vluchtelingen tijdelijk op voordat ze in een permanent opvangcentrum geplaatst worden. Het merendeel van deze vluchtelingen zijn jongens tussen de  12 – 18 jaar.
Naast veel andere dingen zijn zij op zoek naar sportkleding en sportmateriaal.

Heb jij thuis nog sportmateriaal in goede staat  liggen voor deze jongeren? Breng het binnen in De Maalbeek. Wij bezorgen het nadien aan onze collega’s van gemeenschapscentrum Kontakt.

We zamelen dit materiaal in tot 15 februari.

Hierbij een lijstje van specifiek materiaal waar het centrum naar op zoek is:
Sportkledij voor jongeren: voetbalshorts en hesjes, sportschoenen, voetbalschoenen en tennisschoenen (voor binnen en buiten maat 35-44). Sport T-shirts en sportpulls (maat S-XL).  Voetbalhandschoenen, sportzakken, zwemslips, badmutsen.
Sport- en spelmateriaal: pingpongtafel, pingpongpalletten, pingpongballen, kickertafel , volleyballen , voetballen, basketballen, cricketspel, tennisrackets, tennisballen, badmintonrackets en pluimpjes , Wii console + Wii handvaten  + Wii sportspelletjes (dans, tennis, fitness,...), kleine goals om minivoetbal te spelen  en minivoetbalballen.  Steps, rolschaatsen , bokszakken + bokshandschoenen. Fietsen + fietshelmen.

De Maalbeek, de collega’s van GC Kontakt en de jongeren die in het centrum verblijven, bedanken jullie alvast oprecht!