LP Boonkring viert 20 jaar Chambéry met een boekuitgave

Publicatiedatum: 
Dinsdag, maart 1, 2016 - 12:36

Ken je wijkhuis Chambéry in Etterbeek? Of misschien ken je één van de andere Brusselse wijkwerkingen? Misschien weet je er helemaal niets over, maar zegt het je wel wat!  Wijkhuis Chambéry bestaat 20 jaar en naar aanleiding hiervan stelde de LP Boonkring van Etterbeek een boeiend boek samen, 'Tafel 18'.

tafel 18 flyer

Iedereen die interesse heeft voor buurtwerking of samenlevingsopbouw, voor een geïntegreerde aanpak én voor Brussel zal uitermate geboeid zijn door'Tafel 18'.  Het boek, uitgegeven bij EPO, wordt officieel en feestelijk voorgesteld op zaterdag 19 maart om 19u met een gevarieerd programma en een optreden van Jaune Toujours die ook 20 jaar actief zijn in Brussel! 

Programma activiteit 19 maart in bijlage. Inschrijving gewenst!

Locatie: Wijkhuis Chambéry, Chambérystraat 24, 1040 Etterbeek

Over het boek:

Kent u Laag-Etterbeek? De wijk aan de voet van de Europese wijk is de microkosmos van bengels en grijsaards, Mohameds en Maria’s, werkmansbroeken en maatpakken. Maar ook de thuishaven van ‘de’ Chambéry. Al twintig jaar trekt dat wijkhuis aan de kar met een imposante rist aan projecten in de wijk. Chambéry is veel meer dan 'enkel' een wijkhuis: ook het dienstencentrum, sociaal wijkrestaurant, wijkwerking, kinderen- en jongerenwerking, renovatieploeg en klusjesdienst maken er deel van uit.  En niet te vergeten: de dertig medewerkers en maar liefst tachtig vrijwilligers.

Welke plaats heeft zo’n privé-initiatief in een wijk en een gemeente? Wat doet Chambéry wel en niet, en waarom? Wat zijn de sterktes en de zwaktes? Zijn er succesrecepten? Waar gaat het project naartoe? 'Tafel 18' is een verhaal van vallen en opstaan, doorzetten en samenwerken, van moeilijke en vooral ook veel mooie momenten. Een relaas van mensen, enthousiasme en warme solidariteit in een steeds killer wordende wereld. Over geëngageerd wijkwerk in een specifiek Brusselse context maar met een blik over het muurtje, naar andere werkingen, in Brussel, Vlaanderen en daarbuiten.

Met bijdragen van onder meer Eric Corijn, Paul Blondeel (docent Cosmopolis) en Bernard Devos (kinderrechtencommissaris Franstalige Gemeenschap)

 

Bestel nu voor slechts 20 euro jouw eigen exemplaar van 'Tafel 18' via lpboonkring@hotmail.com of 02 649 35.87. 

 

Bijhorende documenten: