Musée Foyer

Publicatiedatum: 
Donderdag, april 25, 2019 - 15:10

Af en toe toveren we onze Foyer om in een klein museum. Hier vind je het programma. 

Musée Foyer

Vanaf nu dopen we de Foyer af en toe om tot een klein museum. We geven een artiest de ruimte zijn of haar werken een plekje te geven op onze muren.

 

Tangotentoonstelling (23.04 - 18.05)

 

Al jarenlang vliegen er tangovoeten over onze grote zaal. Daarom wordt de eerste expositie een ode aan deze passionele dans. Een initiatief van NAZCA vzw.

 

Hélène Jacobs (juni)

 

Elke maandag komt Hélène bij ons langs voor haar pilatesles. Gelukkig ontdekten we dat ze niet alleen sportief is, maar ook artistieke talenten heeft. In juni verwent ze ons met een bijzondere collectie uit haar werken. “Vaak wandel ik naar het Leopoldpark om even tot rust te komen in de stad. De gedachte dat daar ooit een zoo was, intrigeert me”, aldus Hélène.

“Na heel wat research bleek dat de verhalen achter die zoo niet zo mooi waren. Wegens zijn slecht beleid en de weinige kennis van dierenzorg, is een groot aantal van de dieren vrij snel gestorven. De zoo kocht daarom een gebouw waarin ze de dieren liet opzetten. Dit werd dan later het natuurhistorisch museum van Brussel. Olifant Betzy kan je er nog altijd bezichtigen.” Vanuit die nieuwsgierigheid naar een mysterieus verleden, begon Hélène aan een reeks zeefdrukken over de dieren in de zoo. Die werken, samen met enkele andere toppers uit haar collectie, stelt ze graag aan je voor.

 

Jouw werken aan onze muur?

 

In de eerste plaats geven we lokale artiesten of mensen die onze visie delen de kans om hun werken op te hangen. Denk je dat jouw werken in aanmerking komen? Neem dan contact op met onze socio-cultureel medewerker Rune Scheers (rune.scheers@vgc.be of 02 734 84 43)

Fotogalerij: 
Tangotentoonstelling De Maalbeek
Hélène Jacobs De Maalbeek