Musée Foyer: najaar 2020

Publicatiedatum: 
Donderdag, augustus 27, 2020 - 11:05

Af en toe dopen we onze foyer om tot een klein museum. Ontdek hier de artiesten van het najaar.

Musée Foyer De Maalbeek

Af en toe dopen we onze foyer om tot een klein museum. We geven een artiest de ruimte zijn of haar werken een plekje te geven op onze muren.

 

Shurouq Mussran (SEPTEMBER)

Shurouq is geboren in Palestina en zo'n vier jaar geleden verhuisde ze naar België met haar familie. Ze studeert nu Interieurvormgeving in Luca school of Arts en heeft een grote passie voor tekenen en schilderen. Manga en anime zijn haar grote passies, maar recent ontdekte ze ook de abstracte schilderkunst. Die laatste werken wil ze graag vol enthousiasme met ons delen.

 

SASSO SARTORI (OKTOBER)

In januari ging GC De Maalbeek een samenwerking aan het het RITCS. Studenten van het 2e jaar kwamen in ons centrum werken aan hun transversale ateliers. Tussen deze jonge talenten vonden we Sasso. Sasso is 21 jaar jong en houdt zich het liefst van al bezig met surrealistische collages. Zijn inspiratie haalt hij vooral bij kunstenaar Jesse Willems. Voor zijn beeldmateriaal grijpt hij terug naar magazines uit de jaren 70.

 

Rebecca Fertinel (NOVEMBER)

In augustus 2015 werd fotograaf Rebecca Fertinel uitgenodigd op een Congolese bruiloft in België. Daar maakte ze kennis met de warme Congolese gemeenschap en Ubuntu. Gefascineerd besluit Rebecca in haar karakteristieke zwart-witstijl de belangrijke familiegebeurtenissen te fotograferen, wanneer de tradities naar boven komen en de groepsidentiteit het sterkst is.

Rebecca’s interesse ligt bij de verhouding tussen het individu en de groepsidentiteit. In deze fotografische documentaire onderzoekt ze het verlangen om in een veranderende omgeving een groepsidentiteit in stand te houden en Ubuntu. Ubuntu, je wordt pas mens door een verbondenheid met alles en iedereen.
 

Rebecca won met expo de Sony World Photography Awards 2019 en Unseen dummy award 2018.

 

Quarantaine in beeld (december)

Het Coronavirus had, heeft en zal nog een hele lange tijd hierna een enorme impact op ons hebben. Velen vonden de periode van quarantaine zeer aangrijpend en het heeft een diepe, blijvende indruk gemaakt.  De studenten van het atelier Beeldende en Audiovisuele Kunst aan de RHoK-academie in Etterbeek zijn gevraagd deze periode op een geheel eigen manier in beeld te brengen. Ze hebben dit gedaan met de middelen die ze thuis ter beschikking hadden en gebruikten hiervoor uiteenlopende technieken zoals fotografie, teken- en schilderkunst, video en sculptuur. De werken gaan in meerderheid over de persoonlijke omgang met deze unieke situatie en geven een inzicht in processen van aanpassing, eenzaamheid, hoop, angst, verveling, hectiek en rust. Maar bovenal bieden deze werken ons de mogelijkheid om onze eigen ervaringen te spiegelen aan die van anderen en ons te vertellen wat niet in woorden te vatten is.

 

JOUW WERK OP ONZE MUREN? NEEM CONTACT OP MET RUNE EN DAN BEKIJKEN WE SAMEN DE OPTIES • RUNE.SCHEERS@VGC.BE | 02 734 84 43

Fotogalerij: 
Shurouq Mussra
Sasso Sartori
Quarantaine in beeld (Karim Abraheem)