Musée Foyer: voorjaar 2020

Publicatiedatum: 
Woensdag, december 18, 2019 - 15:17

Af en toe dopen we onze foyer om tot een klein museum. Elke maand ontvangen we een nieuwe artiest. Ontdek hier het programma van het voorjaar.

Musée Foyer

Af en toe dopen we onze foyer om tot een klein museum. We geven een artiest de ruimte zijn of haar werken een plekje te geven op onze muren.

 

DOUCHEFLUX (JANUARI)

In januari ontvangen we Jullie de Bellaing. Zij volgde in 2019 vier personen die kind aan huis zijn in DoucheFLUX om verschillende redenen en voor diverse activiteiten en diensten. De foto’s zijn het resultaat van vier inspirerende ontmoetinge met Claude, Frank, Rabah en Sébastien. Vier totaal verschillende individuen, met eigen belevenissen en een eigen parcours. Toch krijgen ze door de maatschappij het etiket (ex)dakloze. Fotografe Julie de Bellaing deelde hun dagdagelijkse beslommeringen en opent een venster op de wereld van elk.

Ken je DoucheFLUX nog? Deze organisatie was in 2019 het goede doel van Grootste Spaghettislag ter Wereld van BRUZZ.

 

Tom Vermeir (Fabruari)

Tom Vermeir is geboren in São Jose do Rio Preto en later afgezakt naar Brussel, waar hij verschillende kunstopleidingen volgde. Naast zijn werk als graficus, laat hij de schilder- en tekenkunst niet los. Met Chinese inkt en een rietpen maakt hij grote zwart-witwerken. Zo werkte hij voor de zomer nog 3 maanden lang aan een gigantische scene van Café Belga aan Flagey. Voor onze Musée Foyer haalt hij enkele kleinere werken naar boven.

Fotogalerij: 
Tentoonstelling DoucheFLUX
Tom Vermeir