Musée Foyer: voorjaar 2020

Publicatiedatum: 
Woensdag, december 18, 2019 - 15:17

Af en toe dopen we onze foyer om tot een klein museum. Elke maand ontvangen we een nieuwe artiest. Ontdek hier het programma van het voorjaar.

Musée Foyer

Af en toe dopen we onze foyer om tot een klein museum. We geven een artiest de ruimte zijn of haar werken een plekje te geven op onze muren.

 

DOUCHEFLUX (JANUARI)

In januari ontvangen we Jullie de Bellaing. Zij volgde in 2019 vier personen die kind aan huis zijn in DoucheFLUX om verschillende redenen en voor diverse activiteiten en diensten. De foto’s zijn het resultaat van vier inspirerende ontmoetinge met Claude, Frank, Rabah en Sébastien. Vier totaal verschillende individuen, met eigen belevenissen en een eigen parcours. Toch krijgen ze door de maatschappij het etiket (ex)dakloze. Fotografe Julie de Bellaing deelde hun dagdagelijkse beslommeringen en opent een venster op de wereld van elk.

Ken je DoucheFLUX nog? Deze organisatie was in 2019 het goede doel van Grootste Spaghettislag ter Wereld van BRUZZ.

 

Tom Vermeir (Februari)

Tom Vermeir is geboren in São Jose do Rio Preto en later afgezakt naar Brussel, waar hij verschillende kunstopleidingen volgde. Naast zijn werk als graficus, laat hij de schilder- en tekenkunst niet los. Met Chinese inkt en een rietpen maakt hij grote zwart-witwerken. Zo werkte hij voor de zomer nog 3 maanden lang aan een gigantische scene van Café Belga aan Flagey. Voor onze Musée Foyer haalt hij enkele kleinere werken naar boven.

 

Eva Luna Moons (maart)

Eva Luna Moons woont in Brussel en studeert Vrije Kunsten in Gent. Ze maakt zowel performances als beeldend werk. Haar beeldend werk bestaat voornamelijk uit prints en schilderijen, zowel digitaal als analoog. De verbindende factor in haar werk is een politieke lijn, soms heel nadrukkelijk aanwezig en soms enkel als subtiele verwijzing. Deze politieke lijn gaat altijd hand in hand met het esthetische vermogen van Eva Luna’s werk. Haar performances zijn dan ook voornamelijk visueel en vertellen in beelden, atmosferen of ervaringen.

Vernissage vrij 06.03 • 20:00 - 22:00

 

Sasso Sartori (april)

In januari ging GC De Maalbeek een samenwerking aan het het RITCS. Studenten van het 2e jaar kwamen in ons centrum werken aan hun transversale ateliers. Tussen deze jonge talenten vonden we Sasso. Sasso is 21 jaar jong en houdt zich het liefst van al bezig met surrealistische collages. Zijn inspiratie haalt hij vooral bij kunstenaar Jesse Willems. Voor zijn beeldmateriaal grijpt hij terug naar magazines uit de jaren 70.

 

Elise Buntinx: straat zonder grenzen (juli en augustus)

Een sociaal-artistiek project in en rond het opvangcentrum van Fedasil in Sint-Pieters-Woluwe. Het is voor veel jongeren de eerste ‘thuis’ die ze krijgen na hun aankomst in België. Elise brengt het opvangcentrum en de buurt er rond in beeld door te praten met zowel de jongeren en hun tijdelijke buren. Elke illustratie vloeit voort uit de vorige, zodat er uiteindelijk een straat van verhalen te zien is die met elkaar verbonden zijn. De reeks tekeningen maken een reis van de ene persoon naar de andere. Grenzen worden weggeveegd, dialoog gestimuleerd.

 

Jouw werk op onze muren? Neem contact op met Rune en dan bekijken we samen de opties • rune.scheers@vgc.be | 02 734 84 43

 

Fotogalerij: 
Tentoonstelling DoucheFLUX
Tom Vermeir
Eva Luna Moons
Sasso Sartori
Elise Buntinx