TADA, het goede doel van Brussel Helpt

Publicatiedatum: 
Maandag, november 5, 2018 - 12:17

De jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ kan rekenen op het enthousiasme van vele gemeenschapscentra en andere Brusselse partners. Ook Etterbeek springt mee op de kar voor de grootste spaghettislag ter wereld ten voordele van ToekomstATELIERdelAvenir, kortweg TADA. Maar wat is TADA?

Brussel Helpt_TADA_De Maalbeek

“Een kind opvoeden vergt een heel dorp”

 

- Auteur: Sylvie Walraevens - 

 

TADA is een begrip in Brussel, een ijzersterk initiatief met een klare blik op de toekomst. In Molenbeek, Anderlecht en Sint-Joost-ten-Node organiseert de vzw elke week een zaterdagschool voor tieners uit kwetsbare Brusselse buurten. Misschien is 'school' niet het juiste woord. De lokalen van TADA lijken helemaal niet op de scholen waar de kinderen hun week doorbrengen. Het zijn ware ideeënlabo’s en experimenteerruimtes die de kinderen de ogen openen voor een wereld waarvan ze vaak denken dat het niet die van hen wordt. Fout! Iedere jongere met talent heeft recht op een stevige toekomst. Daarom geven geëngageerde vakmannen en -vrouwen uit diverse professionele domeinen – verplegers, ingenieurs, advocaten, regisseurs, computerexperts, … – het beste van hun creatieve zelf om de kinderen met boeiende praktijklessen nieuwe werelden te doen ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. TADA telt vandaag 285 oud-leerlingen, één voor één sterke voorbeelden voor hun gemeenschap, familie of school.

 

Hoop en ambitie

De vereniging is razend ambitieus. Dit schooljaar bereiken ze ongeveer 850 tieners en hun families. In oktober openen ze een vierde zaterdagschool en als alles ook in goede financiële plooien valt, zelfs een vijfde zaterdagschool in Schaarbeek in de herfst van 2019. Zo is TADA een voorbeeldige aanhanger van het bekende gezegde “It takes a village to raise a child”. Met een grote beweging van burgers en bedrijfsmensen wilt de vzw het onderwijstraject van kwetsbare jeugd hoop en ambitie inblazen.

 

De langste spaghetti

 

Overtuigd van de kracht van dit Brusselse initiatief? Meedoen is zeer eenvoudig! Bestel je spaghetti op www.brusselhelpt.be tot uiterlijk donderdag 29 november en doneer je bijdrage online of via je gemeenschapscentrum. Kom op zaterdag 1 december naar je gemeenschapscentrum of een andere plaats naar keuze om samen spaghetti te eten en zo je bijdrage te leveren aan de grootste spaghettislag van Brussel Helpt!

 

Ook in De Maalbeek serveren we een heerlijk bord spaghetti. Neem hier een kijkje.