Vernissage PORTR:ETTE - fotografieluik

Publicatiedatum: 
Vrijdag, augustus 5, 2016 - 12:06

Deze vernissage met receptie stelt het werk van twee luiken van het PORTR:ETTE project voor: zowel de professionele fotografen als de vrijwillige fotografen presenteren hun resultaat aan het publiek. 

de portrette fotografen verenigt

Waar: GC De Maalbeek, Hoornstraat 97

Wanneer: 16 september, 19u

Inkom: gratis

Wat:

Deze vernissage met receptie stelt het werk van twee luiken van het PORTR:ETTE project voor:

-        Van april tot september resideerden twee jonge Brusselse topfotografen in de wijk rond De Maalbeek. Vincen Beeckman en Raisa Vandamme werkten elk rond een straat en haar buren. Hiervoor legden ze verschillende verhalen vast in een portret, namen ze een groeps- of familiefoto of maakten ze gewoon een kiekje het huisdier van de bewoners. Vincen nam de Kloktorenstraat voor zijn rekening en Raisa legde de Hoornstraat vast. Ze zullen elk op een originele manier de resultaten voorstellen waarbij de bewoners een blijvend aandenken aan dit project ontvangen. Ook geïnteresseerden die niet rechtstreeks betrokken waren zijn van harte welkom!

-        Ook vrijwillige fotografen komen aan bod in het Portr:ette project. Enkele enthousiaste deelnemers trokken de straat op en laten ons de stad door hun ogen zien. Fotografen van dienst zijn: Michel Petillo, Betty Roelands, Afshin Morovati en Diede & Anjet van Dijken. Hun werk zal in de foyer van De Maalbeek tentoongesteld worden en verhuist voor het Artiestenparcours van de gemeente Etterbeek naar de bovenzaal van De Maalbeek.

 

Openingsuren expo: weekdagen, 9u – 17u / van 16 september tot 30 november
Gratis toegang
Tijdens het Artiestenparcours:
zaterdag 24/9 & zondag 25/9 - 10u tot 19u – bovenzaal – gratis toegang

Ook in De Maalbeek tijdens het artiestenparcours:
expo Chantal Myttenaere – in memoriam (zaterdag 24/9 & zondag 25/9 - 10u tot 19u, bovenzaal)
Paulo Alvez: non-stop performance (zondag 25/09, 13u – 17u, grote zaal)