Vrijwilligers: laat je fotograferen

Publicatiedatum: 
Maandag, september 12, 2016 - 12:52

De diensten Internationale Solidariteit en Sociale Cohesie van de gemeente Etterbeek slaan dit jaar de handen in elkaar voor het organiseren van de Maand van de Solidariteit 2016.  Van 27 oktober tot 17 november zal in de inkomhal van het gemeentehuis in dat kader een tentoonstelling lopen over de rol van engagement voor meer sociale rechtvaardigheid. Concreet betekent dit dat de gemeente uw hulp kunnen gebruiken!

vrijwilligers op de foto

Via deze tentoonstelling wil de gemeente immers aantonen dat we met velen zijn de zich inzetten voor een meer solidaire en duurzame wereld. 

Ben je vrijwilliger of werkt je vereniging met vrijwillgers? Neem dan deel aan een fotosessie, op zondag 18 september (van 10 tot 13u30), op maandag 19 september (van 16 tot 21u) of op woensdag 28 september (van 14 tot 18u) in het Franstalig cultuurcentrum Espace Senghor.

Breng ook een voorwerp mee dat aangeeft welke thematiek je raakt, waar je je voor inzet en/of beantwoord enkele eenvoudige vragen over uw engagement. Op basis van de foto’s van de vrijwilligers en hun getuigenissen gaan twee artiesten, fotograaf en scenograaf, van de vzw Inoutput aan de slag om deze tentoonstelling samen met ons op te bouwen.

De tentoonstelling zelf zal uit 3 delen bestaan:

  • GISTEREN: om de geschiedenis van de sociale strijd, de sociale zekerheid te valoriseren
  • VANDAAG: om de rol van vrijwilligers en geëngageerde burgers aan te tonen in de strijd tegen sociale onrechtvaardigheid of voor meer sociale rechtvaardigheid vandaag. Hier willen we ook de diversiteit van mensen aantonen, hun parcours, hun talent. Je foto zal dus geïntegreerd worden in dit gedeelte.
  • MORGEN: om te tonen dat de optelsom van al die initiatieven, op kleine of grote schaal, hier of in het Zuiden, bijdraagt tot een meer solidaire wereld.

Ben je geïnteresseerd of ken je andere mensen die geïnteresseerd zouden zijn? Geef een seintje aan de dienst Sociale Cohesie via picetterbeek@mlett.irisnet.be of 02/609.16.71. 

Alvast bedankt voor je hulp!