Zinneke Etterbeek 2016

Publicatiedatum: 
Maandag, november 30, 2015 - 15:34

Op 21 mei 2016 vindt de Zinneke Parade plaats onder het thema Fragiel / Fragil. Zin om mee te doen of gewoon nieuwsgierig om er meer over te weten? 

Kom langs op 8 december 2015 om 19u in Espace Sengor (Waversesteenweg 366). 

Iedereen is welkom! 

zinneke etterbeek 2016

Zinneke* is een project dat ruimte creëert voor ontmoetingen, samenwerking en creativiteit. Het bevordert de artistieke en sociale dynamiek tussen bewoners, verenigingen, scholen en artiesten uit verschillende wijken in Brussel en daarbuiten.

Heel wat artistieke projecten ontspruiten uit ideeën, voorstellen of de verbeelding van deelnemers aan ateliers. De ateliers zijn ontmoetingsplaatsen voor mensen die elkaar anders nooit zouden leren kennen. In die oases van creativiteit wordt constant gewerkt aan nieuwe manieren om collectieve solidariteitsacties op touw te zetten. Die zin om samen originele ideeën uit te werken en tot leven te brengen, wordt om de twee jaar op uitbundige, feestelijke wijze geïllustreerd tijdens de Zinneke Parade. Op zaterdag 10 mei 2014 stond de Parade in het teken van Tentation / Bekoring, een thema waar de Brusselaars zoals iedere editie zelf voor kozen. 160 organisaties, 2000 deelnemers en 22 Zinnodes** defileerden door de Brusselse straten.

Voor de editie 2015-2016 is het gekozen thema 'Fragile/Fragiel'. De Parade zal plaatsvinden op zaterdag 21 mei 2016.

* De Zinneke Parade kwam voor het eerst tot leven in het kader van Brussel 2000, Europese Cultuurstad. De deelnemers zijn inwoners en artiesten die de in essentie kosmopolitische en pluralistische culturele rijkdom van Brussel in de verf willen zetten. Dankzij de mobilisatie van (socio)culturele verenigingen willen ze bruggen bouwen tussen de 18 gemeenten en het stadscentrum; tussen Brusselaars, Vlamingen en Walen.

** Een Zinnode is een groep bestaande uit een artistiek team, verschillende partners en 60 à 100 bewoners die samen, doorheen een participatief creatieproces van ruim een jaar, een gedeeld artistiek project uitbouwen dat aansluit bij het thema van de Parade.

Meer info over Zinneke op www.zinneke.org of bij Kevin Suetens (kevin.suetens@vgc.be)

Partners: Le Senghor, GC Elzenhof, Brede Scholen Etterbeek en Elsene, Reform, Basenvol, Atoll, Chambéry, Les Pilotis, Apasito, GC De Maalbeek, Zinneke, Cpas Etterbeek, Dienst Nederlandstalige Aangelegenheden Etterbeek en Elsene, Féderation Wallonie-Bruxelles.