Portr:ette

Portr:ette

PORT:ETTE is een tweeledig project rond beeldende kunst in de openbare ruimte van Etterbeek. Buurtfotografie en street art zijn de twee grote pijlers van het project. 

Dit project is momenteel afgerond. Benieuwd naar de resultaten ervan? Hier vind je ze terug.

 

VERNISSAGES & BUURTRECEPTIES street art 
Drie gerenommeerde kunstenaars kwamen een street art werk creëren op drie Etterbeekse muren. 

Zo 30/04/2017
Vernissage street art #1: Dzia 
13:00 | Louis Hapstraat 158

Bekijk de foto's! 
Artikel in BRUZZ

 

Woe 31/05/2017
Vernissage street art #2: Ephameron
17:00 | Jachtlaan 233

Bekijk de foto's! 
Radio-interview BRUZZ 

 

Juni 2017
Vernissage street art #3: Bisser
Oudergemlaan 124

>> www.facebook.com/portrettedemaalbeek

 

Grafittikunstenaars verfraaiden Etterbeekse muren 

Tijdens PORTR:ETTE kwamen in 2017 enkele van Belgiës beste street artists naar Etterbeek. Zij gaven elk op hun eigen creatieve manier een paar muren van een originele, permanente afbeelding. 

Maak kennis met het werk van DZIA KRANKEphameron en Bisser.

 

Fotografen legden de buurt vast

De Maalbeek engageerde in 2016 twee jonge Belgische topfotografen om de buurt te leren kennen. Zij resideerden in de wijk rond De Maalbeek en legden het leven achter de gevels vast. 

Vincen Beeckman en Raisa Vandamme zijn twee jonge talentvolle fotografen en elk werken ze rond een straat en haar buren. Hiervoor legden ze verschillende verhalen vast in een portret, namen ze een groeps- of familiefoto of maakten ze gewoon een kiekje van een huisdier. De buurtbewoners hebben hen met open armen ontvangen en kregen er een uniek portret voor in de plaats. Vincen kwam langs in de Kloktorenstraat en Raisa legde samen met ontwerper Sam Bevernage de Hoornstraat vast. 

www.vincenbeeckman.be | www.raisavandamme.be | argocollective.com/sambevernage

 

Buurtfotografen
 

Ook fotografieliefhebbers kwamen aan bod in het Portr:ette project. De Maalbeek lanceerde een oproep naar fotografen uit de buurt en daar kwam heel wat enthousiaste respons op. Michel Petillo, Betty Roelands, Afshin Morovati en Diede & Anjet van Dijken gingen op pad en lieten ons de stad door hun ogen zien. 

Bekijk foto's van de vernissage 

 

Met de steun van Frank Van Bockstal, schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden van de gemeente Etterbeek. 

 

Wat vooraf ging: In 2014 kwam De Maalbeek met een kunstzinnig project rond dans en beweging als verbindende kracht in de openbare ruimte van Etterbeek. Onder de naam DANS:ETTE repeteerden een 30-tal enthousiaste deelnemers gedurende een half jaar met verschillende professionele choreografen zoals Mischa Downey. Het project werd bekroond met een dansvoorstelling die uit het niets leek te ontspruiten op het Flageyplein! Twee professionele choreografen en een 30-tal geïnteresseerden creëerden deze dansvoorstelling in de openbare ruimte. Bekijk hier de foto's

Fotogalerij: 
Raisa Vandamme komt naar Etterbeek
Vincen Beeckman komt naar Etterbeek
Strook
Ephameron
vrijwillige fotografen samen raisa en vincen
DZIA / Louis Hapstraat