CIRCUIT

In 2021 konden jongeren tussen 16 en 26 in De Maalbeek aan een eigen artistiek traject werken onder begeleiding van een coach. CIRCUIT was een succes, en De Maalbeek is nu volop bezig met andere artistieke projecten uit te werken.

CIRCUIT bood jongeren tussen 16 en 26 jaar de kans om een eigen artistieke traject verder te verdiepen. Een kunstenaar/coach ondersteunde, inspireerde, en daagde hen uit om tot een publiek eindresultaat te komen. Een voorstelling, festival, expo, of iets compleet out-of-the-box. Die keuze was aan hen. CIRCUIT startte begin 2021 in drie gemeenschapscentra: GC De Maalbeek, GC De Kroon en GC De Vaartkapoen, elk met zijn eigen focus.
 

Hoe werkte het?

Het traject vertrok vanuit een eigen idee en drive. Jongeren werkten aan hun eigen individuele project, afgewisseld met groepsmomenten waarbij ze uitwisselden met andere jonge creatievelingen. Een kunstenaar gaf hen artistieke en inhoudelijke input, bezorgde hen contacten in de sector en inspireerde. Het gemeenschapscentrum gaf vooral input rond planning, communicatie en techniek.

De jongeren werkten individueel aan hun project, maar kwamen ook wekelijks tot tweewekelijks samen om ideeën uit te wisselen met de coach, Marielle Morales, en met elkaar. Tegen oktober rondden ze hun creatie af en presenteerden ze die aan het grote publiek.

De lichting van 2021 zorgde voor twee spetterende slotshows in GC De Kriekelaar en GC Ten Weyngaert! Heb je ze gemist? Via deze terugblik vol prachtige foto's voelt het net alsof je erbij was.

Wie doet er mee in De Maalbeek?

Emiliano

Droomt van een wereld zonder klassensystemen en werkt aan een persoonlijke circus-/theatertentoonstelling met een mix van jongleertrucs, acrobatie, blijdschap en de diepste en meest menselijke gevoelens.

Emiliano op instagram

Léa

Léa werkt rond de rol van gevoeligheid in ons dagelijks leven en bevraagt onze verhouding tot het levende en onze manier van in leven zijn. Via schrijfwerk, video en performance wil ze ons begeleiden op een poëtische reis die onze zintuigen en onze perceptie vermengt.

Léa op instagram

Sandra en Luna

Interactie (def): een wisselwerking, een wederzijdse reactie tussen fenomenen.

Sandra en Luna Luz doen een interdisciplinair onderzoek om ruimte te scheppen voor verschillende soorten interacties. Kunnen we de tijd nemen om naar elkaar te luisteren en een nieuwe taal ontdekken? 

Sandra op instagram
Luna op instagram