Zelf iets organiseren

Droom je al een tijdje van een eigen project of activiteit? Wil je graag iets organiseren, maar heb je geen ruimte of middelen? Dan kunnen wij je misschien helpen.

Zelf aan de slag? Er vallen soms heel wat subsidies te rapen die je al een stap verder kunnen helpen. Bekijk welke subsidies er zijn en neem ook eens een kijkje op het uitleenloket van de VGC voor materiaal.

Zij organiseerden zelf al iets

Les Baron(n)es

Olivier en Coline wonen in de Baron Lambertstraat en kwamen in de zomer van 2020 aankloppen bij De Maalbeek. De vraag: willen jullie ons helpen een buurtgebeuren te organiseren? “Maar natuurlijk dat!”, schreeuwden we enthousiast. We dienden vliegensvlug een subsidieaanvraag in en nog geen week later kregen we de goedkeuring, hoera! Samen met Olivier en Coline bedachten we drie speelstraat-momenten (les rues conviviales). We leenden materiaal uit, beheerden samen budgetten en organiseerden een circusworkshop. Het was een leerrijke en fijne samenwerking.

Play-café

Krista woont in Etterbeek en voelde dat er iets ontbrak in ons aanbod. Ouders met jonge kinderen hebben nood aan ontmoetingsmomenten. Momenten om met andere ouders te babbelen, iets bij te leren over opvoeding én tegelijk een leuk moment te beleven met hun kleintje, waarbij ze in alle rust kunnen spelen. Zo ontstond ons ‘Play-café’, een maandelijkse moment op zaterdag, speciaal voor deze doelgroep. Ondertussen groeide Play-café uit tot een groot succes.

Start to Bike

Coumba wou leren fietsen, maar dat wou ze niet alleen doen. Samen met haar en KWB werkten we een reeks uit waarin zowel volwassen als kinderen onder begeleiding leerden fietsen. En met resultaat: deze hechte groep gemotiveerden werd na enkele lessen een echt pro op de vélo. Ze sloten af met een gezellige picknick.

Samen overleggen?

Contacteer collega Michael voor een afspraak en wij luisteren graag naar jouw wilde dromen. We bekijken dan samen hoe we jou kunnen helpen.

michael.borgers@vgc.be
0490 52 39 77