Presentatie

De Maalbeek is het Nederlandstalig gemeenschapscentrum van Etterbeek, waarnaar ook Frans- en anderstalige bezoekers hun weg vinden. Ons centrum is gelegen in de bruisende Europese wijk en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij zijn er zowel voor Etterbekenaren als voor wie van verder komt.

De Maalbeek is een van de 22 Brusselse gemeenschapscentra die samen de n22 Brussel vormen.

Activiteiten, cursussen en projecten

In ons open huis staan ontmoeting, ontplooiing en creativiteit centraal. Wij presenteren elk seizoen voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen een cultureel en artistiek programma, talloze cursussen, workshops en langer lopende projecten. Soms doen we dit alleen, soms met een hele hoop partners. In dit brede aanbod vind jij zeker iets wat bij je past.

Bekijk onze komende activiteiten en cursusreeksen of neem een kijkje op de projectpagina om te ontdekken welke projecten er momenteel lopen. 

Zelf een activiteit organiseren of een leuk idee? Dat horen we graag.

Informatie over de buurt

Ben je op zoek naar een bepaalde dienst, heb je hulp nodig bij de inschrijvingen in een school voor je kindje of vraag je je af waar ze de beste broodjes verkopen? Stap bij ons binnen met eender welke vraag en wij proberen je zo goed mogelijk te helpen.

Zaalhuur

In De Maalbeek beschikken we onder meer over een vergaderruimte, sporthal en parketzaal die jij kan huren. Hier lees je er alles over.

Schoolprogrammatie

Via Schoolpodium Oost bieden GC De Maalbeek, Elzenhof, Kontakt, Op-Weule, Den Dam en WaBo een divers cultureel- en educatief programma aan tijdens de schooluren. Scholen uit Elsene, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde kunnen vrij kiezen uit het aanbod en zo hun kinderen een leuke uitstap bezorgen.

Lokaal Cultuurbeleid

De Maalbeek werkt nauw samen met de gemeentelijke cultuurbeleidscoördinator, de Nederlandstalige bibliotheek, Brede School Domino en Wijkhuis Chambéry. Begin 2020 luisterden we aandachtig naar de Etterbekenaren en baseerden onze samenwerking op de noden die naar boven kwamen. Zo kunnen we met z'n allen iets moois maken van het culturele leven in Etterbeek. Denk maar aan de jazzconcerten in april of ons Zomersproetjes festival in augustus.

Benieuwd naar het Nederlandstalig aanbod in Etterbeek? Bekijk dan zeker ook de Parels van Etterbeek: een reeks waarin vertelster Stephanie ons mee op schok neemt door de gemeente.

Volg ons op Allemaal Etterbeek.