Moestuin

Tomaten van eigen kweek, hoe cool is dat? Dat is waar we in maart 2021 besloten voor te gaan. Zo lokaal mogelijk eten is milieuvriendelijker, maar dat is in een stad niet altijd evident. Daarom is het belangrijk dat we elk groen plekje benutten. We plaatsen enkele bakken in ons tuintje en nodigden buurtbewoners uit om er samen met ons een moestuin van te maken. Na een overlegje met z’n allen was het tijd om te gaan zaaien. 

Elke buur koos zelf welke zaadjes hij wou planten, van kruiden tot groenten en fruit. Tijdens een weekend in maart zaaide iedereen zijn bakken vol en dan was het wachten op de lente en de zomer. Samen onderhouden we het tuintje en dromen we al van een zomerse barbecue met groentjes van eigen kweek. Benieuwd hoe zo’n Etterbeekse tomaten gaan smaken!  

Toegang tuin

Je geraakt in onze tuin via de Kloktorenstraat 22 in Etterbeek. Hij is vrij toegankelijk tijdens de volgende openingsuren:

  • Maandag tot vrijdag: 09:00 – 22:00
  • Zaterdag en zondag: 10:00 – 20:00

Wil jij graag je eigen groenten, fruit, kruiden of bloemen kweken, maar heb je geen plaats? Dan is onze buurttuin jouw redder in nood. In onze bakken mag jij zaaien wat je wilt. Contacteer collega Michael voor meer info.

Michael.borgers@vgc.be
0490 52 39 77